2020-02-21
Dagens namn: Hilding

ÅRSPROGRAMMET 2020

NU HAR VI MÄTT VÅRA BOTTENFÄRGER - HUR GICK DET?

Nu har det gjorts mätningar av bottenfärgerna på båtarna, upplagda på Kungsörs Segelsällskap och Arboga Båtklubbs slipområden.

Mätningarna utfördes av Happy Boat. Företagets röntgenutrustning mäter förekomsten av tenn, koppar, zink och bly under vattenlinjen.

Som väntat fanns det ”helt rena” båtar – men också båtar med både koppar och tenn i bottenfärgen.
Inga åtgärder kommer att göras förrän Happy Boats rapport kommer till klubbarna.

I skrivande stund finns ännu inga riktlinjer för vilka giftnivåer som kan tolereras.
Det är beslut som kommer tas av kommunen. Sjöfartsverket är den myndighet som ytterst är ansvarig.

Vill du fördjupa dig i ämnet, läs vidare på den här länken.

Av: Lars Gustavsson
2019-10-27 16:53:02